文教タイムズ

文教トピックス

2/16火【給食・St. Valentine’s Day】

【給食】

◆今日の献立
・牛乳
・中華丼
・わかめの酢の物

具材がたっぷり入った中華丼です。白菜やもやしなど野菜の食感が残るように、いったん蒸してから調理することがポイントです。

酢の物には胡麻が入っています。小さなゴマの粒ですが、ごまの脂質は抗酸化力で老化を防いだり、肌の健康を守るセサミンやオレイン酸が含まれます。ごまの粒もなるべく残さずいただきたいですね。

明日の献立は「さばの味噌煮」です。お楽しみに!

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

【St. Valentine’s Day】

Today at school we learned about St. Valentine’s Day in other countries. Paul sensei gave a presentation about what elementary school students do in America and Canada for Valentine’s Day.

We also read a story about celebrating Valentines with our family as well as studying some special holiday vocabulary.


TOPへ