9/24火【Meatloaf and potato salad・スポーツ教室】

Today's lunch was meatloaf and potato salad. It was very delicious and reminds me of the school lunch back in my home. The students are also busy preparing for Sports day and practicing their school spirit and team cheers.

・鶏のコンベクション焼き
・じゃがいものサラダ
・まいたけの味噌汁

まいたけはビタミンDを多くふくみます。ビタミンDは骨の成長に欠かせないカルシウムの吸収を助ける働きがあり、成長期の子ども達、大人にとっても必要な栄養素です。不足すれば骨粗しょう症になりやすくなります。

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
【スポーツ教室】
今日の6校時は運動会係活動でした。
4年生は下校の為、今回のスポーツ教室は、5,6年生のみの参加です。
互いの学年を意識してか、ガッツあふれるプレーが見られました。

[サッカー教室]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~