9/8火【給食・last weekend...】

◆今日の献立
・ピラフ
・野菜スープ

ブロッコリー、玉ねぎ、キャベツ、ベーコンが入った野菜スープです。玉ねぎもキャベツもしっかり煮込みました。野菜のうま味も栄養分もスープのなかに溶けています。栄養満点!やさしいおいしさになりました。ピラフはお米を少し硬めに炊いています。バターの風味がおいしいピラフになりました。

~~~~~~~~~~~~~~~

今週から、京都文教短期大学 食物栄養学科の6名の学生さんが「栄養士校外実習」に来ています。各クラスに入っての給食指導実習や、給食室の調理作業を通して、小学校での栄養士の役割について勉強されています。

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

【About last weekend...】

Last weekend there was a big thunder and lightning storm. Did you see it? I was watching from my window at home. There was big forks of lightning across the sky with loud thunder echoing across the mountains. It was exciting to see. Now we are in the stormy season so I hope everyone stays safe!