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10/2月【The full harvest moon and "Buddha’s hand"】

【The full harvest moon and "Buddha’s hand"】

September 29th Friday was the day of the full harvest moon.

In ancient times it was an important holiday for agriculture.

At school 28th Thursday we ate a special soup with satoimo a round root vegetable that resembles the moon. Happy harvest moon to everyone!

Recently the Higanbana flowers have been blooming.

They are the red flowers with a beautiful and interesting shape. 

In English the flowers are called "Buddha’s hand" because of their interesting shape.

It’s a favorite flower everyone enjoys seeing this season.

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【今日の給食「とりの治部煮」】

・牛乳
・鶏肉の治部煮
・チンゲン菜のナムル
・トマトのかきたまスープ

鶏肉の治部煮はとろみのついたたれが、鶏肉にかかっています。

ご飯によく合う甘辛い味つけでした。

チンゲン菜ともやし、人参を合わせたナムルです。

ごま油の風味が香ばしい味つけで、野菜がシャキシャキと良い食感の和え物になりました。

かきたまスープは、さいの目に切ったトマトを煮込んで作りました。

スープでトマトを煮込むことで、酸味が少し和らぎます。

卵とニラ、トマトできれいな色合いに仕上がりました。

明日の給食は「チリコンカーン」です。

お楽しみに!

 


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