12/12火【サッカー教室&大根の収穫】

【朝根っこタイム】

10月に班長さんと植えた大根。

芽が出始めた時から、成長の様子を楽しみにしていた1年生。

2ヶ月たって、こんなに立派に成長しました。

「私のはあれです!」と得意げに報告してくれました。

班長さんと合流して、早速収穫をスタートしました。

小ぶりな大根が多かったですが、収穫の楽しさを班長さんと共有することができました。

立派な大根もあってびっくり!

冷たい水で、土をきれいに洗い流しました。

班長さんとの記念写真もばっちりです。

IMG_1900

明後日の給食で収穫した大根が使われる予定です。また、金曜日には生活科の学習において、まだ今日は収穫していない新鮮な大根の葉を調理して頂く予定です。

【サンガサッカー教室】

京都サンガfcのサッカー教室が開かれました。運動場の予定でしたが、あいにく小雨がふっていて体育館で行いました。

IMG_1902

サッカーをやったことがないお友達もいましたが、ドリブルをしたりパスをしたりする練習をしました。

最後は、ミニゲームをしました。

IMG_1908

みんなボールを追いかけ、楽しんでいました。

IMG_1911

サッカーの楽しさを感じれたサンガサッカー教室でした。

~*~*~*~*~*~*~*~

Warm up. "What do you want for Christmas?" "What do you want to eat for Christmas?" "What did you get last year?" The students shared smiles and their hopes for presents and delicious dinners. "I want to eat roast beef!" Sharing the memories of Christmas last year and the happy presents they received.

DSC05297

Song: The Days of Christmas. We sang the song together and enjoyed the picture book with fun pictures of different birds and Old English.

The following test was a success as the children graded each other's papers. The students who remembered all were celebrated by everyone and cheers abounded.

A nice study of a Christmas classic!